Kafijas mērce attēls
Foto: DALL-E

Kafijas mērce

cepu.lv

25 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Aromātiska kafijas mērce, kas piešķir jūsu ēdieniem unikālu garšu un eleganci.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
120 ml Svaigi pagatavota kafija
50 g Sviests
30 g Brūnais cukurs
1 tējk. Kukurūzas ciete
2 ēd. k. Ūdens
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sagatavo svaigu kafiju un atstāj to malā, lai nedaudz atdziest.
2
Katliņā uz vidējas liesmas izkausē sviestu.
3
Pievieno brūno cukuru izkausētajam sviestam, maisot, līdz cukurs pilnībā izšķīst.
4
Kukurūzas cieti izšķīdina ūdenī un pievieno to sviesta un cukura maisījumam.
5
Lēnām pievieno kafiju, pastāvīgi maisot, lai izvairītos no kunkuļiem.
6
Turpini maisīt, līdz mērce sabiezē, un pēc garšas pievieno sāli.
7
Pasniedz kafijas mērci siltu pie desertiem vai gaļas ēdieniem.
8
Mmm...