Krēmīgā ķiploku mērce ar baziliku attēls
Foto: DALL-E

Krēmīgā ķiploku mērce ar baziliku

cepu.lv

10 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Atsvaidzinoša krēmīgā ķiploku mērce ar baziliku, kas lieliski papildinās jūsu iecienītos salātus vai grilētus dārzeņus.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
20 g Svaigs baziliks
2 gab. Ķiploka daiviņas
150 g Grieķu jogurts
2 ēd. k. Maigā olīveļļa
1 ēd. k. Citrona sula
pēc garšas Sāls
pēc garšas Svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Svaigo baziliku noskalo un nosusini ar papīra dvieli. Smalki sakapā baziliku lapas.
2
Nomizo ķiploka daiviņas un smalki sarīvē vai sakapā.
3
Lielā bļodā sajauc kopā grieķu jogurtu, olīveļļu un citrona sulu, līdz masa ir gluda.
4
Pievieno smalki sakapāto baziliku un ķiplokus jogurta maisījumam. Samaisi, līdz visas sastāvdaļas ir labi sajauktas.
5
Pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas. Vēlreiz visu labi samaisi.
6
Pasniedz uzreiz vai atdzesē ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim, lai garšas labi savienojas.
7
Mmm...