1
Nomazgā tomātus un sagriez nelielos gabaliņos, noņemot serdes.
2
Sakapā sīpolu un ķiploku daiviņas.
3
Uzkarsē olīveļļu lielā pannā vai katlā uz vidējas uguns. Pievieno sīpolus un ķiplokus un sautē, līdz tie kļūst caurspīdīgi un aromātiski.
4
Pievieno sagrieztos tomātus pannā, samaisi un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
5
Samazini uguni un ļauj mērcei lēni vārīties apmēram 45 minūtes, līdz tā sabiezē un samazinās apjomā. Laiku pa laikam apmaisi.
6
Pievieno bazilika lapas, sāli, piparus un cukuru. Samaisi un vāri vēl 5 minūtes.
7
Noņem no uguns un ļauj nedaudz atdzist. Ja vēlies, vari mērci blendēt līdz gludai konsistencei.
8
Pasniedz mērci siltu vai atdzesētu, kā piedevu pie dažādiem ēdieniem.