Mājās gatavota tomātu mērce attēls
Foto: DALL-E

Mājās gatavota tomātu mērce

cepu.lv

1st. 15 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 1st. 0 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Garda un aromātiska tomātu mērce, kas lieliski papildinās dažādus ēdienus. Tā ir viegli pagatavojama un bagātināta ar garšaugu un ķiploku aromātu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
1 kg Svaigi tomāti
2 ēd. k. Olīveļļa
1 gab. Sīpoli
3 gab. Ķiploka daiviņas
10 gab. Svaigi bazilika lapas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Malti melnie pipari
1 tējk. Cukurs
Pagatavošana
1
Nomazgā tomātus un sagriez nelielos gabaliņos, noņemot serdes.
2
Sakapā sīpolu un ķiploku daiviņas.
3
Uzkarsē olīveļļu lielā pannā vai katlā uz vidējas uguns. Pievieno sīpolus un ķiplokus un sautē, līdz tie kļūst caurspīdīgi un aromātiski.
4
Pievieno sagrieztos tomātus pannā, samaisi un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
5
Samazini uguni un ļauj mērcei lēni vārīties apmēram 45 minūtes, līdz tā sabiezē un samazinās apjomā. Laiku pa laikam apmaisi.
6
Pievieno bazilika lapas, sāli, piparus un cukuru. Samaisi un vāri vēl 5 minūtes.
7
Noņem no uguns un ļauj nedaudz atdzist. Ja vēlies, vari mērci blendēt līdz gludai konsistencei.
8
Pasniedz mērci siltu vai atdzesētu, kā piedevu pie dažādiem ēdieniem.
9
Mmm...