Mignonette mērce attēls
Foto: DALL-E

Mignonette mērce

cepu.lv

10 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināta mērce, kas lieliski piemērota austeru pasniegšanai, piešķirot tām svaigu un pikantu garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mērce
2 gab. Šallotes
60 ml Baltvīna etiķis
1 tējk. Melnie pipari
1 tējk. Cukurs
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Nomizo šallotes un ļoti smalki sakapā tās. Jo smalkāk, jo labāk, lai mērce būtu viendabīga.
2
Nelielā bļodā sajauc sakapātās šallotes ar baltvīna etiķi. Pievieno melnos piparus un cukuru, un rūpīgi samaisi, līdz cukurs izšķīst.
3
Pievieno sāli pēc garšas un vēlreiz samaisi. Mērcei jābūt pikantai, bet ne pārlieku asai.
4
Mērci atstāj uz dažām minūtēm, lai garšas savienojas. Tikmēr sagatavo austeres.
5
Pasniedz Mignonette mērci kopā ar austerēm uz ledus, pievienojot citrona šķēlītes un svaigu pētersīli dekorēšanai.
6
Mmm...