Normandijas mērce attēls
Foto: DALL-E

Normandijas mērce

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināta Normandijas mērce, kas lieliski papildinās jūsu ēdienus ar bagātīgu un krēmīgu garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
50 g Sviests
30 g Milti
250 ml Vistas buljons
150 ml Saldais krējums
100 ml Baltvīns
1 tējk. Svaiga citrona sula
pēc garšas Sāls
pēc garšas Malti melnie pipari
1 ēd. k. Svaigi sakapāta pētersīļi
pēc garšas Rīvēts muskatrieksts
Pagatavošana
1
Izkausē sviestu nelielā katliņā uz vidējas uguns. Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un samaisi, lai izveidotu viendabīgu masu.
2
Lēnām pievieno vistas buljonu, nepārtraukti maisot, lai izvairītos no kunkuļiem. Turpini maisīt, līdz mērce sāk sabiezēt.
3
Pievieno saldo krējumu un baltvīnu. Turpini karsēt un maisīt, līdz mērce kļūst vienmērīga un krēmīga.
4
Pievieno svaigu citrona sulu, sāli, maltos melnos piparus un rīvētu muskatriekstu pēc garšas. Maisi, lai garšas sajauktos.
5
Pirms pasniegšanas pievieno svaigi sakapātus pētersīļus. Pasniedz uzreiz, pārlejot pār gaļu vai dārzeņiem.
6
Mmm...