Piena un rīvmaizes mērce attēls
Foto: DALL-E

Piena un rīvmaizes mērce

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Bagātīga un krēmīga mērce, kas lieliski papildina dažādus gaļas un dārzeņu ēdienus.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 ml Piens
50 g Sviests
2 ēd. k. Kviešu milti
50 g Rīvmaize
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Pagatavošana
1
Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu.
2
Pievieno miltus un maisi, līdz izveidojas viendabīga masa.
3
Lēnām pievieno pienu, nepārtraukti maisot, lai izvairītos no kunkuļiem.
4
Turpini maisīt, līdz mērce sāk sabiezēt un kļūst krēmīga.
5
Pievieno rīvmaizi un turpini maisīt vēl 2-3 minūtes, lai mērce iegūtu zeltainu krāsu.
6
Pievieno sāli un maltos piparus pēc garšas.
7
Pasniedz uzreiz, pārlejot pāri iecienītajam ēdienam.
8
Mmm...