Ravigote mērce – klasiska, viegli skābena mērce franču virtuvē attēls
Foto: DALL-E

Ravigote mērce – klasiska, viegli skābena mērce franču virtuvē

cepu.lv

15 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī klasiski franču ravigote mērce ir viegli skābena un atsvaidzinoša, ideāli piemērota pie zivju ēdieniem vai salātiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
2 ēd. k. Dižonas sinepes
2 ēd. k. Baltvīna etiķis
6 ēd. k. Olīveļļa
2 ēd. k. Kaprī
2 ēd. k. Svaigi pētersīļi
1 ēd. k. Svaigi estragoni
2 ēd. k. Svaigi sīpolloki
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo visas sastāvdaļas: smalki sakapā pētersīļus, estragonus un sīpollokus.
2
Nelielā bļodā sajauc Dižonas sinepes ar baltvīna etiķi, līdz masa ir viendabīga.
3
Lēnām pievieno olīveļļu, turpinot maisīt, lai izveidotos gluda un viendabīga konsistence.
4
Pievieno kaprī un sakapātos zaļumus: pētersīļus, estragonus un sīpollokus.
5
Pagaršo un pēc garšas pievieno sāli un maltos melnos piparus.
6
Liec mērci ledusskapī uz 15-20 minūtēm, lai garšas savienojas. Pasniedz ar zivju ēdieniem vai salātiem.
7
Mmm...