1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Nomazgā tomātus un papriku. Izvieto tos uz cepampapīra un cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, līdz āda sāk burbuļot un kļūst melna.
2
Izņem dārzeņus no cepeškrāsns un ļauj tiem atdzist. Kad atdzisuši, nomizo tos, lai atbrīvotos no melnās ādas.
3
Blenderī ievieto ceptos tomātus, papriku, ķiplokus un riekstus. Pievieno olīveļļu, sarkanvīna etiķi, sāli un piparus. Blendē līdz viendabīgai masai.
4
Pārbaudi mērces garšu un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli vai piparus. Mērcei jābūt biezai un aromātiskai.
5
Pasniedz Romesco mērci ar grilētu gaļu, dārzeņiem vai vienkārši ar svaigu maizi.