Romesco – katalāņu mērce attēls
Foto: DALL-E

Romesco – katalāņu mērce

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Katalāņu mērce Romesco ir bagātīga un aromātiska mērce, kas lieliski papildina dažādus ēdienus.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
3 gab. Tomāti
2 gab. Ķiploki
50 g Mandeles vai lazdu rieksti
1 gab. Paprika (sarkana)
60 ml Olīveļļa
2 ēd. k. Sarkanvīna etiķis
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Nomazgā tomātus un papriku. Izvieto tos uz cepampapīra un cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, līdz āda sāk burbuļot un kļūst melna.
2
Izņem dārzeņus no cepeškrāsns un ļauj tiem atdzist. Kad atdzisuši, nomizo tos, lai atbrīvotos no melnās ādas.
3
Blenderī ievieto ceptos tomātus, papriku, ķiplokus un riekstus. Pievieno olīveļļu, sarkanvīna etiķi, sāli un piparus. Blendē līdz viendabīgai masai.
4
Pārbaudi mērces garšu un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli vai piparus. Mērcei jābūt biezai un aromātiskai.
5
Pasniedz Romesco mērci ar grilētu gaļu, dārzeņiem vai vienkārši ar svaigu maizi.
6
Mmm...