Sacebeli - tradicionālā gruzīnu mērce attēls
Foto: DALL-E

Sacebeli - tradicionālā gruzīnu mērce

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Aromātiska un pikanta mērce, kas lieliski papildina dažādus ēdienus. Ideāli piemērota gaļas, zivju un dārzeņu ēdieniem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Tomāti (svaigi, nobrieduši)
2 gab. Sarkanais paprika
1 gab. Saldie sīpoli
2 gab. Ķiploku daiviņas
1 gab. Čili pipars
20 g Svaigs koriandrs
2 ēd. k. Etiķis
1 ēd. k. Cukurs
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melnie pipari
Pagatavošana
1
Nomizo tomātus un sagriez tos nelielos gabaliņos. Izņem sēklas no sarkanās paprikas un čili pipara, un sagriez tos smalki.
2
Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā.
3
Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē nelielu daudzumu eļļas. Pievieno sīpolus un ķiplokus, un cep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
4
Pievieno tomātus, papriku un čili piparu. Maisi un vāri apmēram 10 minūtes, līdz dārzeņi sāk mīkstināties.
5
Pievieno etiķi, cukuru, sāli un piparus. Turpini vārīt vēl 10 minūtes, līdz mērce sabiezē.
6
Noņem no uguns un pievieno smalki sakapātu koriandru. Samaisi un atstāj atdzist.
7
Pasniedz atdzesētu vai siltu, atkarībā no izvēles.
8
Mmm...