Saldā čili mērce attēls
Foto: DALL-E

Saldā čili mērce

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Garšīga un pikanta mērce, kas lieliski papildinās dažādus ēdienus, piemēram, gaļas, zivju vai dārzeņu ēdienus.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
4 gab. Sarkanie čili pipari
3 gab. Ķiploku daiviņas
1 gab. Svaigs ingvers
120 ml Baltvīna etiķis
200 g Cukurs
100 ml Ūdens
1 tējk. Sāls
1 ēd. k. Kukurūzas ciete
Pagatavošana
1
Nomazgā un nomizo ķiploku daiviņas un ingveru. Smalki sakapā čili piparus, ķiplokus un ingveru.
2
Katliņā sajauc baltvīna etiķi, cukuru, ūdeni un sāli. Uzkarsē maisījumu uz vidējas uguns, līdz cukurs izšķīdis.
3
Pievieno sakapātos čili piparus, ķiplokus un ingveru maisījumam. Uzvāri un tad samazini uguni, lai maisījums viegli vārās apmēram 10 minūtes.
4
Sajauc kukurūzas cieti ar nelielu daudzumu ūdens, lai izveidotu pastu. Pievieno maisījumam un turpini vārīt, līdz mērce sabiezē, apmēram 5 minūtes.
5
Noņem mērci no uguns un ļauj atdzist. Pārlej to sterilizētā stikla burkā un uzglabā ledusskapī.
6
Mmm...