1
Sagriez sēnes, sīpolus un ķiplokus smalkos gabaliņos.
2
Uzkarsē olīveļļu katliņā un pievieno sīpolus. Cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno ķiplokus un sēnes. Turpini cept, līdz sēnes kļūst mīkstas un izdala savu sulu.
4
Pievieno sarkanvīna etiķi un brūno cukuru. Samaisi, lai cukurs izkūst.
5
Pievieno sāli, piparus un timjānu. Samazini siltumu un ļauj mērcei vārīties uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes, līdz tā sabiezē.
6
Kad mērce ir gatava, ļauj tai nedaudz atdzist, pēc tam sablenderē līdz viendabīgai masai.
7
Pārlej sēņu kečupu sterilās burciņās un uzglabā ledusskapī.