Sēņu kečups attēls
Foto: DALL-E

Sēņu kečups

cepu.lv

1st. 20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 0 min
5 porcija/s
Sarežģītība

Sēņu kečups ir garšīga un aromātiska mērce, kas lieliski papildina dažādus ēdienus. Tā ir piemērota gan gaļas, gan dārzeņu ēdieniem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
500 g Sēnes
2 gab. Sīpoli
3 gab. Ķiploka daiviņas
3 ēd. k. Olīveļļa
100 ml Sarkanvīna etiķis
50 g Brūnais cukurs
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
1 gab. Timiāns
Pagatavošana
1
Sagriez sēnes, sīpolus un ķiplokus smalkos gabaliņos.
2
Uzkarsē olīveļļu katliņā un pievieno sīpolus. Cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno ķiplokus un sēnes. Turpini cept, līdz sēnes kļūst mīkstas un izdala savu sulu.
4
Pievieno sarkanvīna etiķi un brūno cukuru. Samaisi, lai cukurs izkūst.
5
Pievieno sāli, piparus un timjānu. Samazini siltumu un ļauj mērcei vārīties uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes, līdz tā sabiezē.
6
Kad mērce ir gatava, ļauj tai nedaudz atdzist, pēc tam sablenderē līdz viendabīgai masai.
7
Pārlej sēņu kečupu sterilās burciņās un uzglabā ledusskapī.
8
Mmm...