Steiku mērce attēls
Foto: DALL-E

Steiku mērce

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināta mērce, kas lieliski papildina steiku ar bagātīgu un krēmīgu tekstūru.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
50 g Sviests
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
100 ml Sarkanvīns
200 ml Liellopa buljons
100 ml Krējums
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Sāc ar sīpola un ķiploku smalku sakapāšanu.
2
Uz vidējas uguns uzkarsē pannu un izkausē sviestu. Pievieno sīpolus un ķiplokus, un cep, līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievieno sarkanvīnu un ļauj tam viegli vārīties, līdz šķidrums samazinās uz pusi.
4
Pievieno liellopa buljonu un turpini vārīt, līdz mērce sāk sabiezēt.
5
Pievieno krējumu un samaisi, lai iegūtu vienmērīgu konsistenci. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6
Vāri mērci vēl dažas minūtes, līdz tā kļūst bieza un krēmīga.
7
Pasniedz siltu, pārlejot pāri steikam vai pasniedzot atsevišķi.
8
Mmm...