Tapatio asā mērce attēls
Foto: DALL-E

Tapatio asā mērce

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
10 porcija/s
Sarežģītība

Šī asā mērce ir ideāli piemērota tiem, kuri vēlas pievienot saviem ēdieniem asumu un garšu. Tapatio asā mērce ir populāra Meksikā un ASV, un to var izmantot dažādos ēdienos, sākot no uzkodām līdz pamatēdieniem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
200 g Sarkanā čili pipari
250 ml Ūdens
100 ml Baltvīna etiķis
3 gab. Ķiploki
1 ēd. k. Sāls
1 ēd. k. Cukurs
1 tējk. Kumīns
Pagatavošana
1
Nomazgājiet sarkanos čili piparus un noņemiet kātiņus. Ja vēlaties mazāk asu mērci, izņemiet arī sēklas.
2
Sagrieziet čili piparus gabaliņos un ievietojiet katliņā kopā ar ūdeni. Uzvāriet uz vidējas uguns.
3
Pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, sāli, cukuru un kumīnu. Turpiniet vārīt apmēram 10 minūtes, līdz pipari ir mīksti.
4
Noņemiet katliņu no uguns un ļaujiet masai atdzist. Pēc tam visu sablendējiet līdz gludai masai.
5
Pievienojiet baltvīna etiķi un vēlreiz sablendējiet, lai viss būtu labi sajaukts.
6
Mērci izkāsiet caur smalku sietu, lai atbrīvotos no lielākām daļiņām, un ielieciet tīrā stikla pudelē vai burkā.
7
Uzglabājiet ledusskapī un baudiet savu Tapatio aso mērci ar dažādiem ēdieniem.
8
Mmm...