1
Nomazgājiet sarkanos čili piparus un noņemiet kātiņus. Ja vēlaties mazāk asu mērci, izņemiet arī sēklas.
2
Sagrieziet čili piparus gabaliņos un ievietojiet katliņā kopā ar ūdeni. Uzvāriet uz vidējas uguns.
3
Pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, sāli, cukuru un kumīnu. Turpiniet vārīt apmēram 10 minūtes, līdz pipari ir mīksti.
4
Noņemiet katliņu no uguns un ļaujiet masai atdzist. Pēc tam visu sablendējiet līdz gludai masai.
5
Pievienojiet baltvīna etiķi un vēlreiz sablendējiet, lai viss būtu labi sajaukts.
6
Mērci izkāsiet caur smalku sietu, lai atbrīvotos no lielākām daļiņām, un ielieciet tīrā stikla pudelē vai burkā.
7
Uzglabājiet ledusskapī un baudiet savu Tapatio aso mērci ar dažādiem ēdieniem.