Velouté mērce attēls
Foto: DALL-E

Velouté mērce

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Klasiska un eleganta franču mērce, kas ir ideāla pavadība dažādiem ēdieniem, piemēram, vistas gaļai, zivīm vai dārzeņiem. Velouté mērce ir izsmalcināta un krēmīga, taču tās pagatavošana ir vienkārša un ātra.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 ml Vistas buljons
30 g Sviests
30 g Miltu
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie baltie pipari
Pagatavošana
1
Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu, līdz tas ir pilnībā izkusis un sāk putot.
2
Pievieno miltus, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, lai izveidotu vienmērīgu masu. Turpini maisīt apmēram 2 minūtes, līdz masa kļūst gaiši zeltaina.
3
Pakāpeniski pielej vistas buljonu, turpinot maisīt, lai izvairītos no kunkuļiem. Maisi, līdz mērce sabiezē un kļūst gluda.
4
Pievieno sāli un maltos baltos piparus pēc garšas. Turpini vārīt mērci vēl 5-10 minūtes, lai tā iegūtu vēlamo konsistenci.
5
Pasniedz Velouté mērci karstu, pārlejot pār izvēlēto ēdienu, piemēram, vistas gaļu vai dārzeņiem.
6
Mmm...