Vin blanc mērce attēls
Foto: DALL-E

Vin blanc mērce

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināta un aromātiska mērce, kas lieliski papildinās jebkuru zivju vai vistas ēdienu
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
250 ml Baltvīns
50 g Sviests
1 gab. Sīpols
100 ml Skābais krējums
1 gab. Citrons
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
pēc garšas Svaigs pētersīlis
Pagatavošana
1
Nomizo un smalki sakapā sīpolu.
2
Uzkarsē pannu un izkausē sviestu. Pievieno sakapāto sīpolu un cep līdz tas kļūst caurspīdīgs.
3
Pievieno baltvīnu un turpini vārīt, līdz šķidruma daudzums samazinās uz pusi.
4
Pievieno skābo krējumu un labi samaisi. Ļauj mērcei uzvārīties uz lēnas uguns 5 minūtes.
5
Pievieno citrona sulu pēc garšas, sāli un maltos piparus.
6
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar svaigi sakapātu pētersīli.
7
Mmm...