Vinaigrette mērce attēls
Foto: DALL-E

Vinaigrette mērce

cepu.lv

10 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Klasiskā un daudzpusīgā vinaigrette mērce, kas lieliski papildinās jebkurus salātus ar savu svaigo un vieglo garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
100 ml Olīveļļa
50 ml Baltvīna etiķis
1 ēd. k. Dižonas sinepes
1 ēd. k. Medus
1 gab. Ķiploka daiviņa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Malti melnie pipari
1 tējk. Svaigi sakapāti pētersīļi
Pagatavošana
1
Sāc ar ķiploka daiviņas nomizošanu un smalku sakapāšanu.
2
Bļodā sajauc olīveļļu un baltvīna etiķi.
3
Pievieno dižonas sinepes un medu, rūpīgi izmaisot, līdz maisījums kļūst viendabīgs.
4
Pievieno sakapāto ķiploku, sāli un piparus pēc garšas.
5
Pievieno svaigi sakapātus pētersīļus un vēlreiz rūpīgi izmaisi.
6
Pārlej mērci stikla burciņā un uzglabā ledusskapī līdz lietošanai.
7
Izmanto vinaigrette mērci, lai papildinātu savus iecienītākos salātus vai citus ēdienus.
8
Mmm...