Vorčesteras mērce attēls
Foto: DALL-E

Vorčesteras mērce

cepu.lv

2st. 20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 2st. 0 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Izgatavo mājās gardu un aromātisku Vorčesteras mērci, kas bagātinās jebkuru ēdienu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
240 ml Ābolu sidra etiķis
80 ml Melase
60 ml Sojas mērce
120 ml Ūdens
50 g Cukurs
5 gab. Anšovu filejas
1 tējk. Sasmalcināts ķiploks
1 tējk. Sīpolu pulveris
0.5 tējk. Maltie melnie pipari
0.5 tējk. Maltā ingvera pulveris
0.5 tējk. Kardamons
0.5 tējk. Krustnagliņas
1 tējk. Kanēlis
1 ēd. k. Tamarinda pasta
Pagatavošana
1
Nelielā katliņā sajauc ābolu sidra etiķi, melasi, sojas mērci un ūdeni. Uzliec uz vidējas uguns un uzvāri.
2
Pievieno cukuru un maisi, līdz tas izšķīst. Pievieno sasmalcinātas anšovu filejas, ķiploku, sīpolu pulveri, melnos piparus, ingveru, kardamonu, krustnagliņas un kanēli.
3
Samazini uguni un ļauj mērcei lēnām vārīties apmēram 2 stundas, laiku pa laikam maisot.
4
Kad mērce ir sabiezējusi un aromāti ir savienojušies, izkāš to caur smalku sietu, lai noņemtu cietās daļiņas.
5
Pievieno tamarinda pastu un labi samaisi. Ļauj mērcei atdzist pirms pildīšanas sterilā stikla burkā.
6
Uzglabā ledusskapī un izmanto pēc vajadzības, lai piešķirtu ēdieniem dziļumu un sarežģītību.
7
Mmm...