1
Nelielā katliņā sajauc ābolu sidra etiķi, melasi, sojas mērci un ūdeni. Uzliec uz vidējas uguns un uzvāri.
2
Pievieno cukuru un maisi, līdz tas izšķīst. Pievieno sasmalcinātas anšovu filejas, ķiploku, sīpolu pulveri, melnos piparus, ingveru, kardamonu, krustnagliņas un kanēli.
3
Samazini uguni un ļauj mērcei lēnām vārīties apmēram 2 stundas, laiku pa laikam maisot.
4
Kad mērce ir sabiezējusi un aromāti ir savienojušies, izkāš to caur smalku sietu, lai noņemtu cietās daļiņas.
5
Pievieno tamarinda pastu un labi samaisi. Ļauj mērcei atdzist pirms pildīšanas sterilā stikla burkā.
6
Uzglabā ledusskapī un izmanto pēc vajadzības, lai piešķirtu ēdieniem dziļumu un sarežģītību.