Aļņa gaļas ravioli attēls
Foto: DALL-E

Aļņa gaļas ravioli

cepu.lv

1st. 20 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet izsmalcinātu mājās gatavotu aļņa gaļas ravioli, kas piepildīti ar aromātisku un sulīgu pildījumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pildījums
300 g Aļņa maltā gaļa
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
1 tasīte/s Svaigs pētersīlis
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Mīkla
300 g Kviešu milti
3 gab. Olas
2 ēd. k. Ūdens
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sākumā pagatavo mīklu: lielā bļodā sajauc miltus ar sāli. Izveido bedrīti vidū un pievieno olas un ūdeni. Ar dakšiņu lēnām maisi, līdz veidojas mīkla. Mīci to uz miltiem apkaisītas virsmas apmēram 10 minūtes, līdz mīkla kļūst gluda un elastīga. Aptin ar pārtikas plēvi un atstāj atpūsties 30 minūtes.
2
Kamēr mīkla atpūšas, sagatavo pildījumu. Smalki sakapā sīpolu un ķiplokus. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un apcep sīpolu un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno aļņa gaļu un cep, līdz tā ir pilnībā gatava. Pievieno sāli, piparus un sasmalcinātu pētersīli. Atstāj atdzist.
3
Izrullē mīklu plānās sloksnēs. Uz vienas mīklas sloksnes izliek nelielas pildījuma porcijas ar apmēram 5 cm attālumu starp tām. Pārklāj ar otru mīklas sloksni un izspiež gaisu ap pildījumu. Ar ravioli griezēju izgriez atsevišķus ravioli.
4
Lielā katlā uzvāri sālsūdeni. Vāri ravioli apmēram 5 minūtes, līdz tie uzpeld virspusē. Izņem ar caurduri un pasniedz ar sarīvētu parmezānu un svaigu pētersīli.
5
Mmm...