Asaru kotletes ar zaļo zirnīšu biezeni attēls
Foto: DALL-E

Asaru kotletes ar zaļo zirnīšu biezeni

cepu.lv

1st. 10 min
Tu gatavo: 30 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Garšīgas asaru kotletes ar krēmīgu zaļo zirnīšu biezeni. Ideāls ēdiens tiem, kas vēlas izbaudīt jūras veltes un dārzeņu svaigumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Kotletes
500 g Asarīši (fileja)
1 gab. Olas
1 gab. Sīpols
2 gab. Baltmaize
100 ml Piens
50 g Rīvmaize
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
pēc garšas Dilles (dekorēšanai)
pēc garšas Eļļa cepšanai
Zaļo zirnīšu biezenis
400 g Zaļie zirnīši (svaigi vai saldēti)
50 g Sviests
50 ml Krējums
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sākumā iemērc baltmaizi pienā, līdz tā kļūst mīksta. Izspied lieko šķidrumu un sablendē kopā ar asaru fileju.
2
Pievieno olu, smalki sakapātu sīpolu, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.
3
Veido kotletes, apviļājot tās rīvmaizē, un cep sakarsētā eļļā, līdz tās iegūst zeltaini brūnu krāsu.
4
Tikmēr zaļos zirnīšus vāra sālsūdenī, līdz tie kļūst mīksti. Notecina un sablendē ar sviestu un krējumu, līdz iegūst gludu biezeni. Pievieno sāli pēc garšas.
5
Pasniedz kotletes ar zaļo zirnīšu biezeni, dekorējot ar svaigām dillēm.
6
Mmm...