Astoņkājis ar baklažānu biezeni un krāsnī ceptiem kartupeļiem attēls
Foto: DALL-E

Astoņkājis ar baklažānu biezeni un krāsnī ceptiem kartupeļiem

cepu.lv

2st. 30 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 1st. 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet izsmalcinātu jūras velšu ēdienu ar maigu baklažānu biezeni un kraukšķīgiem krāsnī ceptiem kartupeļiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
800 g Astoņkājis
2 gab. Baklažāni
3 ēd. k. Olīveļļa
2 ēd. k. Citrona sula
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
1 gab. Svaigs rozmarīns
Kartupeļi
500 g Kartupeļi
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Notīriet astoņkāji un sagrieziet to vidēja lieluma gabalos. Marinējiet ar citrona sulu, olīveļļu, sāli un pipariem vismaz 30 minūtes.
2
Baklažānus sagrieziet uz pusēm, aplejiet ar olīveļļu un cepiet cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 30 minūtes, līdz tie ir mīksti.
3
Kad baklažāni ir izcepušies, izņemiet mīkstumu un sablendējiet to līdz gludai masai. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
4
Sagrieziet kartupeļus šķēlēs, apkaisa ar olīveļļu, sāli un pipariem. Cepiet cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
5
Uzkarsējiet grilu vai pannu un apcepiet astoņkāju gabalus, līdz tie ir viegli brūni un maigi.
6
Sakārtojiet baklažānu biezeni uz šķīvja, uzlieciet virsū astoņkāju gabalus un blakus novietojiet ceptos kartupeļus. Dekorējiet ar svaigu rozmarīnu.
7
Pasniedziet uzreiz, baudot garšu un tekstūru kontrastu.
8
Mmm...