1
Notīriet astoņkāji un sagrieziet to vidēja lieluma gabalos. Marinējiet ar citrona sulu, olīveļļu, sāli un pipariem vismaz 30 minūtes.
2
Baklažānus sagrieziet uz pusēm, aplejiet ar olīveļļu un cepiet cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 30 minūtes, līdz tie ir mīksti.
3
Kad baklažāni ir izcepušies, izņemiet mīkstumu un sablendējiet to līdz gludai masai. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
4
Sagrieziet kartupeļus šķēlēs, apkaisa ar olīveļļu, sāli un pipariem. Cepiet cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
5
Uzkarsējiet grilu vai pannu un apcepiet astoņkāju gabalus, līdz tie ir viegli brūni un maigi.
6
Sakārtojiet baklažānu biezeni uz šķīvja, uzlieciet virsū astoņkāju gabalus un blakus novietojiet ceptos kartupeļus. Dekorējiet ar svaigu rozmarīnu.
7
Pasniedziet uzreiz, baudot garšu un tekstūru kontrastu.