Cepta laša fileja ar medus un sinepju mērci attēls
Foto: DALL-E

Cepta laša fileja ar medus un sinepju mērci

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet svētkus ar aromātisku un sulīgu laša fileju, kas pārklāta ar gardu medus un sinepju mērci. Šis ēdiens ir ideāls svētku galdam, jo apvieno vienkāršību un izsmalcinātību.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
600 g Laša fileja
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Medus un sinepju mērce
3 ēd. k. Medus
2 ēd. k. Dijon sinepes
1 ēd. k. Citrona sula
1 ēd. k. Olīveļļa
1 gab. Svaigs dilles
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Ievieto laša fileju uz cepamā papīra izklāta cepešpannas un viegli apsāla un apkaisa ar maltajiem pipariem.
2
Sagatavo medus un sinepju mērci: bļodā sajauc medu, Dijon sinepes, citrona sulu un olīveļļu, līdz veidojas vienmērīga masa.
3
Ar birstīti vai karoti uzklāj mērci uz laša filejas, rūpīgi pārklājot visu virsmu.
4
Ievieto laša fileju krāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz zivs ir gatava un virsma kļūst zeltaini brūna.
5
Pasniedz laša fileju uz šķīvja, dekorējot ar svaigām dillēm un citrona šķēlītēm. Pasniedzot, var pievienot papildus mērci pēc izvēles.
6
Mmm...