Cepta pīles krūtiņa ar batātes kartupeļu un burkānu biezeni attēls
Foto: DALL-E

Cepta pīles krūtiņa ar batātes kartupeļu un burkānu biezeni

cepu.lv

1st. 5 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 45 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet sulīgu ceptu pīles krūtiņu kopā ar krēmīgu batātes un burkānu biezeni.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
2 kg Pīles krūtiņa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melnie pipari
Biezenis
500 g Batātes
300 g Burkāni
50 g Sviests
100 ml Piens
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melnie pipari
Pagatavošana
1
Sagatavojiet pīles krūtiņas, nogriežot lieko tauku slāni un iegriežot ādu ar krustenisku rakstu. Pārkaisiet ar sāli un pipariem.
2
Uzkarsējiet pannu bez eļļas un lieciet pīles krūtiņas ar ādu uz leju. Cepiet uz vidējas uguns, līdz āda kļūst zeltaini brūna un kraukšķīga.
3
Apgrieziet pīles krūtiņas un cepiet vēl 5-7 minūtes. Pārlieciet uz šķīvja un ļaujiet atpūsties, lai sula vienmērīgi sadalītos.
4
Tikmēr nomizojiet un sagrieziet batātes un burkānus gabaliņos. Vāriet sālsūdenī, līdz tie kļūst mīksti.
5
Nokāsiet ūdeni un atgrieziet dārzeņus katlā. Pievienojiet sviestu un pienu, tad samaisiet līdz viendabīgam biezenim. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
6
Sagrieziet pīles krūtiņu šķēlēs un pasniedziet kopā ar biezeni. Dekorējiet ar svaigiem garšaugiem, ja vēlaties.
7
Mmm...