Ceptas Baltijas jūras reņģes ar svaigu tomātu salsu un grillētas paprikas majonēzi attēls
Foto: DALL-E

Ceptas Baltijas jūras reņģes ar svaigu tomātu salsu un grillētas paprikas majonēzi

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet gardas un kraukšķīgas Baltijas jūras reņģes, kas papildinātas ar atsvaidzinošu tomātu salsu un bagātīgu grillētas paprikas majonēzi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Baltijas jūras reņģes
100 g Milti
100 ml Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Svaiga tomātu salsa
3 gab. Tomāti
1 gab. Sarkanais sīpols
1 tasīte/s Koriandrs
1 ēd. k. Laima sula
pēc garšas Sāls
Grillētas paprikas majonēze
1 gab. Grillēta paprika
100 ml Majonēze
1 gab. Ķiploks
1 gab. Citrons
Pagatavošana
1
Sagatavojiet reņģes, noskalojot tās un nosusinot ar papīra dvieli. Apkaisiet ar sāli un pipariem.
2
Iemērciet reņģes miltos, lai tās būtu pilnībā pārklātas.
3
Uzkarsējiet olīveļļu pannā uz vidējas uguns. Cepiet reņģes, līdz tās ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas, apmēram 3-4 minūtes no katras puses.
4
Lai pagatavotu tomātu salsu, sagrieziet tomātus un sīpolu mazos kubiņos. Sajauciet tos ar koriandru, laima sulu un sāli. Atstājiet uz dažām minūtēm, lai garšas savienotos.
5
Grillēto papriku, ķiploku un citrona sulu sajauciet ar majonēzi, līdz iegūstat viendabīgu masu.
6
Pasniedziet ceptās reņģes ar tomātu salsu un paprikas majonēzi. Dekorējiet ar svaigu koriandru.
7
Mmm...