Citrusaugļu un garneļu pasta ar rīvētu parmezāna sieru attēls
Foto: DALL-E

Citrusaugļu un garneļu pasta ar rīvētu parmezāna sieru

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Aromātiska un viegla pasta ar garnelēm, kurā sajūtas citrusaugļu svaigums un parmezāna siera bagātīgā garša.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pasta
300 g Spageti
Garneļu un citrusaugļu mērce
250 g Garneles
2 ēd. k. Citrona sula
2 ēd. k. Apelsīna sula
3 ēd. k. Olīveļļa
2 gab. Ķiploka daiviņas
50 g Rīvēts parmezāna siers
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melnie pipari
1 gab. Citrona miziņa
1 gab. Apelsīna miziņa
Pagatavošana
1
Uzvāriet lielu katlu ar ūdeni, pievienojiet sāli un vāriet spageti, līdz tie ir al dente.
2
Kamēr pasta vāras, uzkarsējiet olīveļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet sakapātus ķiplokus un apcepiet, līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievienojiet garneles pannā un cepiet, līdz tās kļūst rozīgas, apmēram 3-4 minūtes.
4
Ielejiet citrona un apelsīna sulu pannā, samaisiet un vāriet vēl 2 minūtes.
5
Kad pasta ir gatava, nokāsiet to un pievienojiet pannā ar garnelēm un mērci.
6
Pievienojiet rīvētu parmezāna sieru, citrona un apelsīna miziņu, un samaisiet visu kopā. Pagaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet sāli un piparus.
7
Pasniedziet karstu, dekorējot ar papildus parmezāna sieru un svaigiem garšaugiem, ja vēlaties.
8
Mmm...