Cūkgaļas cepetis brūkleņu marinādē attēls
Foto: DALL-E

Cūkgaļas cepetis brūkleņu marinādē

cepu.lv

3st. 30 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 2st. 30 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Šis cūkgaļas cepetis ar brūkleņu marinādi ir lielisks svētku ēdiens, kas apvieno saldu un skābu garšu. Izbaudiet to kopā ar ģimeni vai draugiem!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Marināde
200 g Brūklenes
3 ēd. k. Medus
2 ēd. k. Sojas mērce
2 ēd. k. Balsamiko etiķis
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Cepetis
2 kg Cūkgaļa (cepets)
4 gab. Ķiploks
3 gab. Svaigs rozmarīns
3 ēd. k. Olīveļļa
Pagatavošana
1
Sagatavo marinādi: blenderī samaisi brūklenes, medu, sojas mērci un balsamiko etiķi, līdz izveidojas viendabīga masa.
2
Pievieno sāli un maltos piparus pēc garšas, vēlreiz samaisi.
3
Cūkgaļas cepeti rūpīgi ieberzē ar olīveļļu, sāli un maltajiem pipariem.
4
Ar nazi veic nelielus iegriezumus gaļā un tajos ievieto ķiploka daiviņas un rozmarīna zariņus.
5
Pārlej cepeti ar sagatavoto brūkleņu marinādi un atstāj to marinēties vismaz 1 stundu, vēlams ledusskapī.
6
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Ievieto cepeti cepamajā traukā un cep aptuveni 2,5 stundas, ik pa laikam pārlejot ar marinādi.
7
Kad cepetis ir gatavs, izņem no krāsns un ļauj tam atpūsties 10-15 minūtes pirms pasniegšanas.
8
Pasniedz cepeti šķēlēs, dekorējot ar svaigām brūklenēm un rozmarīna zariņiem.
9
Mmm...