Cūkgaļas kakla karbonāde saldā ruma glazūrā ar papriku attēls
Foto: DALL-E

Cūkgaļas kakla karbonāde saldā ruma glazūrā ar papriku

cepu.lv

2st. 0 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 1st. 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī recepte piedāvā gardu cūkgaļas kakla karbonādi, kas ir pārklāta ar saldu ruma glazūru un papildināta ar ceptu papriku. Ideāli piemērota svētku mielastam vai īpašām vakariņām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
800 g Cūkgaļas kakla karbonāde
100 ml Saldais rums
3 ēd. k. Brūnais cukurs
2 ēd. k. Sojas mērce
1 ēd. k. Svaigs ingvers (sarīvēts)
3 gab. Ķiploku daiviņas
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Paprika
2 gab. Sarkanā paprika
2 gab. Dzeltenā paprika
1 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sagatavo ruma glazūru, sajaucot saldā ruma, brūnā cukura, sojas mērces un sarīvēta ingvera maisījumu. Pievieno sakapātus ķiplokus un labi samaisi.
2
Cūkgaļas kakla karbonādi ierīvē ar sāli un pipariem. Uzkarsē olīveļļu pannā un apcep karbonādi no abām pusēm līdz zeltaini brūnai.
3
Pārlej karbonādi ar sagatavoto ruma glazūru, samazini uguni un turpini cept, līdz glazūra sabiezē un gaļa ir pilnībā gatava.
4
Kamēr gaļa cepas, sagriez paprikas strēmelēs. Uzkarsē olīveļļu citā pannā un apcep paprikas līdz tās kļūst mīkstas un nedaudz apbrūnējušas.
5
Pasniedz karbonādi ar ceptām paprikām kā garnīru. Dekorē ar svaigiem garšaugiem pēc izvēles.
6
Mmm...