Cūkgaļas karbonāde franču gaumē ar krāsnī ceptām kartupeļu daiviņām attēls
Foto: Gemini

Cūkgaļas karbonāde franču gaumē ar krāsnī ceptām kartupeļu daiviņām

cepu.lv

2st. 0 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 1st. 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet gardu cūkgaļas karbonādi ar kraukšķīgām kartupeļu daiviņām, kas ceptas krāsnī.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Karbonāde un piedevas
800 g Cūkgaļas karbonāde
2 gab. Tomāti
100 g Siers
150 g Rīvmaize un milti apviļāšanai
800 g Kartupelis
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
pēc garšas Rozmarīns
Pagatavošana
1
Karbonādes viegli izklapē, lai tās kļūst plānākas un mīkstākas. Pārkaisiet ar sāli un pipariem no abām pusēm.
2
Katru karbonādi vispirms apviļā miltos, tad sakultā olā, un visbeidzot – rīvmaizē.
3
Uzkarsējiet pannu ar nelielu daudzumu olīveļļas un apcepiet karbonādes no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai.
4
Gatavās karbonādes salieciet uz cepešpannas, uzlieciet uz katras karbonādes šķēlīti tomāta un pārklājiet ar sarīvētu sieru.
5
Cepiet karbonādes iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C temperatūrā apmēram 30 minūtes, līdz siers ir izkusis un zeltaini brūns.
6
Tikmēr nomazgājiet un sagrieziet kartupeļus daiviņās. Sajauciet tos ar olīveļļu, sāli ,pipariem un pārkaisiet ar rozmarīnu.
7
Izklājiet kartupeļu daiviņas uz cepamplātnes un cepiet krāsnī 200°C temperatūrā apmēram 45 minūtes, līdz tās ir kraukšķīgas un zeltainas.
8
Pasniedziet karbonādes kopā ar kartupeļu daiviņām, pārkaisot ar svaigiem garšaugiem.
9
Mmm...