Cūkgaļas krūtiņa ābolu - ķimeņu glazūrā attēls
Foto: DALL-E

Cūkgaļas krūtiņa ābolu - ķimeņu glazūrā

cepu.lv

1st. 50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet šīs cūkgaļas krūtiņas garšas kombināciju ar ābolu un ķimeņu glazūru, kas piešķir ēdienam izsmalcinātu un aromātisku pieskārienu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
800 g Cūkgaļas krūtiņa
150 ml Ābolu sula
2 ēd. k. Medus
1 tējk. Ķimeņu sēklas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melnie pipari
1 ēd. k. Olīveļļa
Pagatavošana
1
Sagatavo cūkgaļas krūtiņu, noņemot liekos taukus un ādu. Noberz ar sāli un pipariem, lai garšas iesūktos.
2
Uzkarsē pannu ar olīveļļu un apcep cūkgaļas krūtiņu no abām pusēm, līdz tā iegūst zeltainu krāsu.
3
Sajauc ābolu sulu ar medu un ķimeņu sēklām, līdz veidojas viendabīga glazūra.
4
Pārlej glazūru pār cūkgaļas krūtiņu un ieliec to cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180°C. Cep aptuveni 1 stundu un 30 minūtes, ik pa laikam aplejot ar glazūru.
5
Kad cūkgaļa ir mīksta un glazūra karamelizējusies, izņem no cepeškrāsns un ļauj atpūsties dažas minūtes pirms sagriešanas.
6
Pasniedz sagrieztu šķēlēs ar svaigiem ābolu šķēlītēm un papildus pārlej ar atlikušās glazūras mērci.
7
Mmm...