Cūkgaļas šašlika marināde ar etiķi attēls
Foto: DALL-E

Cūkgaļas šašlika marināde ar etiķi

cepu.lv

4st. 50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 4st. 30 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet tradicionālo cūkgaļas šašlika garšu ar aromātisku etiķa marinādi, kas piešķir gaļai sulīgumu un izcilu garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
1 kg Cūkgaļa
200 ml Etiķis
3 gab. Sīpols
4 gab. Ķiploka daiviņas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
3 gab. Laurlapas
2 ēd. k. Cukurs
100 ml Ūdens
Pagatavošana
1
Sagriez cūkgaļu aptuveni 3 cm lielos gabalos un liec tos bļodā.
2
Sīpolus sagriez gredzenos un pievieno gaļai. Sasmalcini un pievieno arī ķiplokus.
3
Bļodā sajauc etiķi, ūdeni, cukuru, sāli, piparus un laurlapas, līdz cukurs un sāls izšķīst.
4
Ar sagatavoto marinādi pārlej gaļu un sīpolus, labi samaisi, lai visi gabali būtu pārklāti ar marinādi.
5
Pārklāj bļodu ar plēvi un liec ledusskapī uz vismaz 4 stundām, lai gaļa marinētos.
6
Pēc marinēšanas laika izņem gaļu no ledusskapja un uzver gabalus uz iesmiem.
7
Cep šašliku uz grila vai cepeškrāsnī, līdz gaļa ir pilnībā gatava un viegli apbrūninājusies.
8
Pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņiem vai piedevām pēc izvēles.
9
Mmm...