Egusi mērce attēls
Foto: DALL-E

Egusi mērce

cepu.lv

1st. 20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Egusi mērce ir tradicionāls ēdiens, kas bieži tiek gatavots Rietumāfrikā. Tā ir bagāta ar garšām un tekstūrām, pateicoties īpašajai Egusi sēklu garšai, kas piešķir mērcei unikālu raksturu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
200 g Egusi sēklas
300 g Spināti
500 g Liellopa gaļa
2 gab. Sīpoli
3 gab. Tomāti
1 gab. Paprika
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
1 ēd. k. Palmu eļļa
500 ml Ūdens
Pagatavošana
1
Sākumā sasmalcini Egusi sēklas blenderī līdz tās kļūst par smalku pulveri.
2
Uzkarsē palmu eļļu katliņā un pievieno smalki sakapātus sīpolus. Cep līdz sīpoli kļūst zeltaini.
3
Pievieno smalki sagrieztus tomātus un papriku, turpini sautēt, kamēr dārzeņi ir mīksti.
4
Pievieno liellopa gaļu un vāri, līdz tā ir gandrīz gatava.
5
Lēnām pievieno Egusi pulveri, pastāvīgi maisot, lai izvairītos no kunkuļiem.
6
Pievieno ūdeni un ļauj mērcei vārīties uz mazas uguns, līdz tā sabiezē.
7
Pievieno spinātus, sāli un piparus pēc garšas, un vāri vēl dažas minūtes, līdz spināti ir mīksti.
8
Pasniedz karstu ar fufu vai rīsiem.
9
Mmm...