Gaļas cepetis ar kartupeļu pārsteigumu attēls
Foto: DALL-E

Gaļas cepetis ar kartupeļu pārsteigumu

cepu.lv

2st. 15 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 1st. 30 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Šis ir sātīgs un aromātisks cepetis, kas apvieno tradicionālās latviešu garšas ar nelielu pārsteigumu kartupeļu veidolā. Ideāls svētku galdam vai vienkārši, lai iepriecinātu ģimeni.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Cepetis
1.5 kg Cūkgaļas plecs
2 ēd. k. Sāls
1 ēd. k. Maltie melnie pipari
4 gab. Ķiploki
4 gab. Svaigs rozmarīns
3 ēd. k. Olīveļļa
Kartupeļu pārsteigums
1 kg Kartupeļi
50 g Sviests
3 gab. Svaigs timiāns
1 tējk. Sāls
Pagatavošana
1
Sagatavo cūkgaļas plecu, ierīvējot to ar sāli un maltajiem melnajiem pipariem. Sasmalcini ķiplokus un rozmarīnu, un pievieno gaļai.
2
Uzkarsē olīveļļu lielā pannā. Apcep gaļu no visām pusēm, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
3
Sakarsē krāsni līdz 180°C. Pārvieto gaļu uz cepšanas trauku un ieliec krāsnī. Cep aptuveni 1,5 stundas, ik pa laikam aplaistot ar izdalījušos sulu.
4
Kamēr gaļa cepas, nomizo kartupeļus un sagriez tos vienādās daļās. Novāri kartupeļus vieglā sālsūdenī, līdz tie ir gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz stingri.
5
Nokās kartupeļus un sajauc tos ar sviestu, svaigu timiānu un šķipsnu sāls. Pievieno kartupeļus gaļai cepšanas traukā pēdējās 30 minūtēs, lai tie kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
6
Kad cepetis ir gatavs, izņem to no krāsns un ļauj atpūsties 10 minūtes pirms pasniegšanas.
7
Pasniedz gaļu ar kraukšķīgiem kartupeļiem un, ja vēlies, piedāvā klāt skābu krējumu vai sinepju mērci.
8
Mmm...