Gaļas Sacepums ar Kartupeļiem attēls
Foto: DALL-E

Gaļas Sacepums ar Kartupeļiem

cepu.lv

2st. 0 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 1st. 15 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Šis gaļas sacepums ar kartupeļiem ir sildošs un sātīgs pamatēdiens, kas ideāli piemērots ģimenes vakariņām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Gaļas Sacepums
500 g Liellopa maltā gaļa
2 gab. Sīpoli
2 gab. Burkāni
3 ēd. k. Tomātu pasta
250 ml Gaļas buljons
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
1 gab. Svaigs rozmarīns
Kartupeļu Virskārta
1 kg Kartupeļi
50 g Sviests
100 ml Piens
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez kartupeļus plānās šķēlēs. Novāri kartupeļus sālsūdenī līdz tie ir mīksti, bet vēl nedaudz stingri. Nokās un atstāj malā.
2
Sakapā sīpolus un sarīvē burkānus. Uzkarsē olīveļļu lielā pannā, pievieno sīpolus un burkānus, sautē līdz tie ir mīksti.
3
Pievieno malto gaļu pannā un cep, līdz tā ir brūngana. Pievieno tomātu pastu un gaļas buljonu, samaisi un ļauj visam vārīties uz lēnas uguns 10 minūtes, lai garšas sajaucas.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Ieeļļo cepamo trauku, liec gaļas maisījumu traukā un izlīdzini.
5
Liec kartupeļu šķēles virs gaļas, pārklājot to pilnībā. Izkausē sviestu un sajauc ar pienu, ielej to pār kartupeļiem.
6
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 45 minūtes vai līdz kartupeļi ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.
7
Izņem no krāsns un garnējiet ar svaigu rozmarīnu. Pasniedz siltu.
8
Mmm...