Garneles krēmīgā mērcē attēls
Foto: DALL-E

Garneles krēmīgā mērcē

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Garneles krēmīgā mērcē ir elegants un gardēžu cienīgs ēdiens, kas piemērots gan ikdienai, gan svētku galdam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Garneles (mizotas un attīrītas)
2 ēd. k. Sviests
3 gab. Ķiploks (sasmalcināts)
100 ml Baltvīns
200 ml Saldais krējums
1 ēd. k. Citrona sula
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
2 ēd. k. Svaigs pētersīlis (sasmalcināts)
Pagatavošana
1
Uz vidējas uguns uzkarsē lielu pannu un izkausē sviestu. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un cep 1-2 minūtes, līdz tas kļūst aromātisks.
2
Pievieno garneles pannā un cep 2-3 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst rozīgas. Izņem garneles no pannas un liec malā.
3
Tajā pašā pannā ielej baltvīnu, samazina uguni un ļauj tam vārīties 2 minūtes, lai alkohols iztvaiko.
4
Pievieno saldo krējumu un citrona sulu, un maisot karsē, līdz mērce sāk sabiezēt. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
5
Atgriez garneles pannā un rūpīgi samaisi, lai tās pilnībā pārklājas ar krēmīgo mērci. Karsē vēl 2 minūtes.
6
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigi sasmalcinātu pētersīli. Pasniedz karstu kopā ar mīļākajiem piedevām.
7
Mmm...