Glazētas cūkgaļas ribiņas attēls
Foto: DALL-E

Glazētas cūkgaļas ribiņas

cepu.lv

3st. 0 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 2st. 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sulīgas un aromātiskas glazētas cūkgaļas ribiņas ar sviestā ceptām dzeltenajām bietēm un burkāniem, kā arī garšaugos apceptām kartupeļu pusītēm un brendija mērci.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Ribiņas un glazūra
1.5 kg Cūkgaļas ribiņas
100 g Medus
50 ml Sojas mērce
3 gab. Ķiploki
20 g Ingvers
50 ml Brendijs
Sviestā cepti dārzeņi
2 gab. Dzeltenās bietes
3 gab. Burkāni
50 g Sviests
Garšaugos apceptas kartupeļu pusītes
6 gab. Kartupeļi
2 ēd. k. Olīveļļa
1 šķipsna/s Rozmarīns
1 šķipsna/s Timiāns
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo glazūru, sajaucot medu, sojas mērci, sasmalcinātus ķiplokus un sarīvētu ingveru. Pievieno brendiju un labi samaisi.
2
Cūkgaļas ribiņas novieto uz cepamās pannas, apsmērē ar sagatavoto glazūru un ļauj tām marinēties 30 minūtes.
3
Iepriekš uzsildi cepeškrāsni līdz 180°C. Cep ribiņas apmēram 1,5 stundas, ik pa laikam apsmērējot ar glazūru.
4
Kamēr ribiņas cepas, sagatavo dārzeņus. Dzeltenās bietes un burkānus nomizo un sagriež gabaliņos. Apcep sviestā līdz zeltainam krāsam.
5
Kartupeļus pārgriež uz pusēm, liek uz cepamās pannas, apslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar rozmarīnu, timiānu, sāli un pipariem. Cep līdz kraukšķīgai garozai.
6
Pasniedz glazētās cūkgaļas ribiņas ar sviestā ceptām bietēm un burkāniem, kā arī garšaugos apceptām kartupeļu pusītēm. Pārlej ar brendija mērci.
7
Mmm...