Glazēts baklažāns ar kazas siera musu, granātābolu želeju un karamelizētiem valriekstiem attēls
Foto: DALL-E

Glazēts baklažāns ar kazas siera musu, granātābolu želeju un karamelizētiem valriekstiem

cepu.lv

1st. 40 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis izsmalcinātais ēdiens apvieno glazētu baklažānu, krēmīgu kazas siera musu, atsvaidzinošu granātābolu želeju un kraukšķīgus karamelizētus valriekstus, radot harmonisku garšu un tekstūru kombināciju.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
2 gab. Baklažāni
2 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Medus
pēc garšas Sāls
Kazas siera muss
150 g Kazas siers
100 ml Saldais krējums
1 gab. Citrons
Granātābolu želeja
200 ml Granātābolu sula
1 gab. Želatīns
Karamelizēti valrieksti
100 g Valrieksti
2 ēd. k. Cukurs
Pagatavošana
1
Sagriez baklažānus šķēlēs un apkaisi ar sāli. Atstāj uz 30 minūtēm, lai izdalītos rūgtums. Tad noskalo un nosusini.
2
Sajauc olīveļļu un medu. Apsmērē baklažānu šķēles un liec cept uz karstas pannas vai krāsnī, līdz tās ir zeltaini brūnas un mīkstas.
3
Kazas siera musu pagatavošanai sajauc kazas sieru ar saldo krējumu un dažiem pilieniem citrona sulas, līdz iegūst viendabīgu masu. Atstāj ledusskapī, lai sabiezē.
4
Granātābolu želejai uzsilda granātābolu sulu un izšķīdina tajā želatīnu. Liek traukā un atstāj ledusskapī, līdz želeja sacietē. Sagriež kubiņos.
5
Karamelizētiem valriekstiem uzkarsē cukuru pannā, līdz tas izkūst un kļūst zeltains. Pievieno valriekstus un apmaisa, līdz tie ir vienmērīgi pārklāti ar karameli. Ļauj atdzist.
6
Pasniedz baklažānu šķēles ar kazas siera musu, granātābolu želejas kubiņiem un karamelizētiem valriekstiem.
7
Mmm...