Jēra rumpsteiks ar apceptiem jaunajiem kartupeļiem attēls
Foto: DALL-E

Jēra rumpsteiks ar apceptiem jaunajiem kartupeļiem

cepu.lv

1st. 45 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 1st. 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis izsmalcinātais ēdiens apvieno sulīgu jēra rumpsteiku ar kraukšķīgi apceptiem jaunajiem kartupeļiem, radot gardu un sātīgu maltīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
800 g Jēra rumpsteiks
600 g Jaunie kartupeļi
3 ēd. k. Olīveļļa
2 gab. Svaigs rozmarīns
3 gab. Ķiploku daiviņas
50 g Sviests
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo jēra rumpsteiku, noskalojot to zem auksta ūdens un nosusinot ar papīra dvieli. Pārkaisi ar sāli un pipariem no abām pusēm.
2
Sakarsē pannu uz vidējas uguns, pievieno olīveļļu un sviestu. Kad sviests izkusis, pievieno ķiploku daiviņas un rozmarīna zariņus.
3
Liec rumpsteiku pannā un cep apmēram 4-5 minūtes no katras puses, līdz gaļa iegūst zeltaini brūnu krāsu. Pārcel uz šķīvi un ļauj atpūsties 10 minūtes.
4
Nomazgā un sagriez jaunos kartupeļus mazākos gabalos. Pievieno tos pannā, kur cepās gaļa, un cep līdz tie kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.
5
Pasniedz jēra rumpsteiku ar apceptiem kartupeļiem, garnējot ar svaigu rozmarīnu un nedaudz sāls.
6
Mmm...