Kāpostu tīteņi ar cūkgaļu un tomātu / burkānu mērci attēls
Foto: DALL-E

Kāpostu tīteņi ar cūkgaļu un tomātu / burkānu mērci

cepu.lv

2st. 0 min
Tu gatavo: 40 min Gatavojas pats: 1st. 20 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Lieliska recepte, lai iepriecinātu savus mīļos ar tradicionālajiem kāpostu tīteņiem, kas pildīti ar cūkgaļu un pasniegti ar garšīgu tomātu un burkānu mērci.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
12 gab. Kāpostu lapas
500 g Cūkgaļas maltā gaļa
150 g Rīsi
2 gab. Sīpoli
1 gab. Olas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Mērce
4 gab. Tomāti
2 gab. Burkāni
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
1 tējk. Cukurs
Pagatavošana
1
Iemērc kāpostu lapas verdošā ūdenī 2-3 minūtes, lai tās kļūst mīkstākas un elastīgākas. Pēc tam nosusini un atdzesē.
2
Pagatavo rīsus pēc instrukcijas uz iepakojuma, līdz tie ir gandrīz gatavi.
3
Sīpolus smalki sakapā un apcep līdz zeltainam. Pievieno malto cūkgaļu un turpini cept, līdz gaļa ir gatava.
4
Sajauc rīsus, ceptos sīpolus un gaļu, pievieno olu, sāli un piparus. Kārtīgi samaisi.
5
Uz katras kāpostu lapas liec pildījumu un cieši satin, veidojot tītenīti.
6
Tomātus, burkānus un ķiplokus sasmalcini un cep pannā ar olīveļļu, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno sāli un cukuru pēc garšas. Samaisi un ļauj mērcei viegli vārīties.
7
Izvieto tīteņus cepamtraukā, pārlej ar tomātu un burkānu mērci. Pārklāj ar foliju un liec cepeškrāsnī 180°C temperatūrā uz 1 stundu.
8
Pasniedz karstus, pārlietus ar mērci.
9
Mmm...