1
Sasmalcini sīpolu un ķiplokus. Uzkarsē lielu pannu ar olīveļļu un apcep sīpolu un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi.
2
Pievieno Arborio rīsus pannā un maisi, līdz tie kļūst nedaudz caurspīdīgi. Pievieno baltvīnu un vāri, līdz tas iztvaiko.
3
Pievieno safrānu un pamazām lej dārzeņu buljonu, katru reizi maisot, līdz rīsi uzsūc šķidrumu. Atkārto līdz rīsi ir gandrīz gatavi.
4
Pievieno garneles, kalmaru gredzenus un mīdijas risoto. Turpini vārīt, līdz jūras veltes ir gatavas.
5
Pievieno sviestu un sarīvētu parmezāna sieru, maisi līdz risoto kļūst krēmīgs. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6
Pasniedz risoto ar sakapātām pētersīļiem un citrona šķēli.