Karamelizētas pīles fileja ar dzērveņu glazūru attēls
Foto: DALL-E

Karamelizētas pīles fileja ar dzērveņu glazūru

cepu.lv

2st. 0 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 1st. 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināts pamatēdiens ar bagātīgu garšu un aromātu, karamelizēta pīles fileja pārklāta ar dzērveņu glazūru, kas piešķir saldenu un skābu noti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pīle
800 g Pīles fileja
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
2 ēd. k. Olīveļļa
50 g Sviests
Dzērveņu glazūra
200 g Dzērvenes
100 g Cukurs
100 ml Ūdens
2 ēd. k. Balzamiko etiķis
Pagatavošana
1
Sagatavo pīles filejas, noņemot lieko tauku kārtu un iegriežot ādas virsmā. Pārkaisi ar sāli un maltajiem pipariem.
2
Uzkarsē pannu ar olīveļļu un sviestu. Cep pīles filejas ar ādu uz leju, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
3
Apgriez filejas un turpini cepšanu vēl 5 minūtes. Pārklāj ar foliju un ļauj atpūsties 10 minūtes.
4
Lai pagatavotu glazūru, katliņā liec dzērvenes, cukuru un ūdeni. Vāri uz vidējas uguns, līdz dzērvenes mīkstas.
5
Pievieno balzamiko etiķi un vāri, līdz mērce sabiezē un iegūst glazūras konsistenci.
6
Pasniedz pīles filejas, pārlejot ar dzērveņu glazūru. Dekorē ar svaigām dzērvenēm un rozmarīna zariņiem.
7
Mmm...