Kartupeļu sacepums ar sieru un bekonu attēls
Foto: DALL-E

Kartupeļu sacepums ar sieru un bekonu

cepu.lv

1st. 20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet sātīgu kartupeļu sacepumu ar kraukšķīgu bekonu un izkusušu sieru, kas ir ideāls pamatēdiens jebkurai maltītei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
1 kg Kartupeļi
150 g Bekons
200 g Siers (Čedars vai cits mīļākais)
50 g Sviests
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
2 gab. Svaigs pētersīlis
150 ml Skābais krējums
Pagatavošana
1
Nomazgā un nomizo kartupeļus, sagriez tos plānās šķēlēs.
2
Apcep bekonu līdz tas kļūst kraukšķīgs, pēc tam novieto uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko tauku daudzumu.
3
Izkausē sviestu un samaisi to ar plānām kartupeļu šķēlēm, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4
Ieliec pusi kartupeļu šķēļu cepamtraukā, pārkaisi ar pusi no rīvēta siera un pusi no bekona.
5
Pievieno atlikušo kartupeļu, siera un bekona slāni, pārlej ar atlikušo izkausēto sviestu.
6
Cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 45 minūtes vai līdz kartupeļi ir mīksti un siers ir skaisti izkusis.
7
Izņem no krāsns un pārkaisi ar svaigu pētersīli. Pasniedz ar skābo krējumu.
8
Mmm...