Kļavu sīrupā marinēts tītara šķiņķis ar grauzdētiem sakņaugiem attēls
Foto: DALL-E

Kļavu sīrupā marinēts tītara šķiņķis ar grauzdētiem sakņaugiem

cepu.lv

2st. 30 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 1st. 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Salds un aromātisks tītara šķiņķis, marinēts kļavu sīrupā un pasniegts ar gardiem grauzdētiem sakņaugiem. Ideāli piemērots svētku galdam vai īpašai maltītei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Marināde
100 ml Kļavu sīrups
2 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Sinepes
2 gab. Ķiploka daiviņas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pamatēdiens
800 g Tītara šķiņķis
3 gab. Burkāni
3 gab. Pastinaki
2 gab. Saldie kartupeļi
2 ēd. k. Olīveļļa
1 gab. Rozmarīns
Pagatavošana
1
Sajauc kļavu sīrupu, olīveļļu, sinepes, smalki sagrieztas ķiploka daiviņas, sāli un piparus, lai izveidotu marinādi.
2
Ieliec tītara šķiņķi bļodā un aplej ar sagatavoto marinādi, rūpīgi apklājot visu gaļu. Marinē ledusskapī vismaz 1 stundu, lai garšas iesūktos.
3
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Nomizo un sagriez burkānus, pastinakus un saldos kartupeļus vienāda izmēra gabalos.
4
Sakārto sakņaugus uz cepampannas, aplej ar olīveļļu un apkaisi ar sāli un pipariem. Pievieno rozmarīna zariņus.
5
Cep sakņaugus cepeškrāsnī 30 minūtes. Pēc tam pievieno tītara šķiņķi un turpini cept vēl 60 minūtes vai līdz gaļa ir pilnībā gatava un sulīga.
6
Izņem no krāsns un ļauj tītara šķiņķim atpūsties 10 minūtes pirms sagriešanas. Pasniedz ar grauzdētiem sakņaugiem.
7
Mmm...