Krējuma vistas un kartupeļu sautējums attēls
Foto: DALL-E

Krējuma vistas un kartupeļu sautējums

cepu.lv

1st. 20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sātīgs un krēmīgs vistas un kartupeļu sautējums, kas iepriecinās visus ģimenes locekļus.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Sautējums
600 g Vistas fileja
800 g Kartupeļi
2 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
250 ml Skābais krējums
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
1 gab. Svaigi pētersīļi
Pagatavošana
1
Sagriez vistas fileju gabaliņos, pievieno sāli un piparus.
2
Nomizo un sagriez kartupeļus nelielos gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.
3
Uzkarsē olīveļļu lielā pannā un apcep vistas gabaliņus, līdz tie kļūst zeltaini. Izņem no pannas un noliek malā.
4
Tajā pašā pannā apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst mīksti un zeltaini.
5
Pievieno kartupeļus un apcep vēl dažas minūtes, tad pievieno vistas gabaliņus atpakaļ pannā.
6
Pārlej ar skābo krējumu, uzliek vāku un uz mazas liesmas sautē 45-50 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un vistas gaļa ir gatava.
7
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem.
8
Mmm...