Kūpināta sama suši attēls
Foto: DALL-E

Kūpināta sama suši

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 40 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Iepazīstieties ar unikālo kūpināta sama suši garšu, kas apvieno tradicionālās suši sastāvdaļas ar Latvijas kūpinājuma pieskārienu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Sushi rīsi
350 ml Ūdens
3 ēd. k. Rīsu etiķis
1 ēd. k. Cukurs
1/2 tējk. Sāls
Pildījums
200 g Kūpināts sams
1 gab. Svaigs gurķis
4 gab. Nori lapas
pēc garšas Sezama sēklas
Pagatavošana
1
Noskalo sushi rīsus aukstā ūdenī, līdz ūdens ir dzidrs. Ielej katliņā 350 ml ūdens, pievieno noskalotos rīsus un uzvāri. Samazini karstumu, uzliec vāku un vāri uz lēnas uguns 10-12 minūtes, līdz rīsi ir mīksti un ūdens uzsūcies.
2
Mazā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli, līdz cukurs un sāls izšķīst. Rīsus pārliec lielā bļodā un iejauc etiķa maisījumu, uzmanīgi maisot, lai rīsi nesaliptu.
3
Gurķi sagriez plānās strēmelēs. Kūpināto samu sagriez nelielos gabaliņos, kas piemēroti suši pildījumam.
4
Uz bambusa paklājiņa uzliec nori lapu ar spīdīgo pusi uz leju. Izklāj rīsus vienmērīgā kārtā pa nori lapas virsmu, atstājot vienu malu brīvu. Vidū izkārto kūpinātā sama gabaliņus un gurķu strēmelītes.
5
Ar paklājiņa palīdzību rūpīgi sarullē suši, sākot no pildījuma malas. Pārgriez rullīti uz pusēm un tad katru pusi vēl divos gabalos.
6
Pasniedz suši ar sezama sēklām, wasabi un sojas mērci pēc izvēles.
7
Mmm...