1
Noskalo sushi rīsus aukstā ūdenī, līdz ūdens ir dzidrs. Ielej katliņā 350 ml ūdens, pievieno noskalotos rīsus un uzvāri. Samazini karstumu, uzliec vāku un vāri uz lēnas uguns 10-12 minūtes, līdz rīsi ir mīksti un ūdens uzsūcies.
2
Mazā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli, līdz cukurs un sāls izšķīst. Rīsus pārliec lielā bļodā un iejauc etiķa maisījumu, uzmanīgi maisot, lai rīsi nesaliptu.
3
Gurķi sagriez plānās strēmelēs. Kūpināto samu sagriez nelielos gabaliņos, kas piemēroti suši pildījumam.
4
Uz bambusa paklājiņa uzliec nori lapu ar spīdīgo pusi uz leju. Izklāj rīsus vienmērīgā kārtā pa nori lapas virsmu, atstājot vienu malu brīvu. Vidū izkārto kūpinātā sama gabaliņus un gurķu strēmelītes.
5
Ar paklājiņa palīdzību rūpīgi sarullē suši, sākot no pildījuma malas. Pārgriez rullīti uz pusēm un tad katru pusi vēl divos gabalos.
6
Pasniedz suši ar sezama sēklām, wasabi un sojas mērci pēc izvēles.