Lauku sautējums ar kartupeļiem un cūkgaļu attēls
Foto: DALL-E

Lauku sautējums ar kartupeļiem un cūkgaļu

cepu.lv

2st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 40 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Šis lauku sautējums ir sildošs un sātīgs ēdiens, kas lieliski piemērots aukstākām dienām. Ar bagātīgu kartupeļu un cūkgaļas garšu, tas ir īsts komforta ēdiens, kas noteikti iepriecinās ģimeni.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Cūkgaļa (pleca daļa)
800 g Kartupeļi
3 gab. Burkāni
2 gab. Sīpoli
3 gab. Ķiploka daiviņas
2 gab. Lauru lapas
1 l Ūdens
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
1 gab. Svaigs pētersīlis
Pagatavošana
1
Sagriez cūkgaļu kubiņos, apkaisi ar sāli un pipariem. Uzkarsē olīveļļu lielā katlā un apcep gaļu līdz zeltaini brūnai. Izņem no katla un noliec malā.
2
Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā, burkānus sagriez ripiņās. Tajā pašā katlā, kur cepta gaļa, apcep sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno burkānus un turpini cept vēl 5 minūtes.
3
Atgriez gaļu katlā, pievieno lauru lapas un pārlej visu ar ūdeni. Uzliec vāku un uz mazas uguns sautē 1 stundu.
4
Tikmēr nomizo kartupeļus un sagriez lielos gabalos. Pēc stundas pievieno kartupeļus katlā, pieliec vēl sāli un piparus pēc garšas. Turpini sautēt vēl 30-40 minūtes vai līdz kartupeļi ir mīksti.
5
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar svaigu, sakapātu pētersīli. Pasniedz karstu, baudot kopā ar ģimeni vai draugiem.
6
Mmm...