Lazanja attēls
Foto: Pexels

Lazanja

cepu.lv

2st. 0 min
Tu gatavo: 40 min Gatavojas pats: 1st. 20 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Bagātīga un sātīga lazanja ar malto gaļu, tomātu mērci un sieru, kas lieliski garšo jebkurā gadalaikā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
500 g Maltā gaļa
2 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
800 ml Tomātu mērce
12 gab. Lazanja plāksnes
300 g Rīvēts siers
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
10 gab. Baziliks
Pagatavošana
1
Uzkarsē pannu ar olīveļļu un apcep smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini.
2
Pievieno malto gaļu un cep, līdz tā ir brūna, regulāri apmaisot.
3
Pielej tomātu mērci, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Uz lēnas uguns sautē 15 minūtes, lai garšas savelkas.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
5
Veido lazanjas kārtas: izklāj vienu kārtu ar lazanjas plāksnēm, pārklāj ar gaļas mērci un vienu kārtu ar rīvētu sieru. Atkārt, līdz visas sastāvdaļas ir izmantotas, beidzot ar siera kārtu.
6
Liek lazanju cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes, līdz siera virskārta ir zeltaini brūna.
7
Izņem lazanju no cepeškrāsns un ļauj tai nedaudz atdzist pirms sagriešanas. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.
8
Mmm...