Liellopa filejas steiks ar topinambūru biezeni attēls
Foto: DALL-E

Liellopa filejas steiks ar topinambūru biezeni

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 45 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināts liellopa filejas steiks, kas pasniegts ar krēmīgu topinambūru biezeni, radot neaizmirstamu garšas baudījumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Steiks
800 g Liellopa fileja
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
4 gab. Svaigs rozmarīns
Topinambūru biezenis
500 g Topinambūri
50 g Sviests
100 ml Saldais krējums
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo liellopa fileju, noskalojot to zem auksta ūdens un nosusinot ar papīra dvieli.
2
Uzlieto filejai olīveļļu, pārkaisi ar sāli un pipariem. Pievieno rozmarīna zariņus.
3
Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, un apcep fileju no abām pusēm, līdz tā iegūst zeltainu garoziņu, apmēram 3-4 minūtes katrā pusē.
4
Pārvieto fileju uz cepešpannu un liec cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180°C, aptuveni 10-15 minūtes, līdz gaļa ir vēlamajā gatavības pakāpē.
5
Tikmēr sagatavo topinambūru biezeni. Nomizo topinambūrus un sagriez tos mazākos gabalos.
6
Vāri topinambūrus sālsūdenī, līdz tie ir mīksti, apmēram 20 minūtes. Nokās un sasmalcini ar blenderi.
7
Pievieno sviestu un saldo krējumu, turpini blendēt, līdz masa ir gluda un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
8
Pasniedz steiku uz šķīvja, blakus kārtojot topinambūru biezeni. Dekorē ar rozmarīnu un nedaudz olīveļļas.
9
Mmm...