Liellopa gaļas tartars attēls
Foto: DALL-E

Liellopa gaļas tartars

cepu.lv

20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Klasisks un izsmalcināts liellopa gaļas tartars, kas pārsteigs ar savu garšu un eleganci.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Tartars
400 g Liellopa fileja
2 gab. Šalotes sīpoli
2 ēd. k. Kaperi
1 ēd. k. Dižonas sinepes
4 gab. Olas dzeltenums
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Pasniegšanai
8 gab. Bagetes šķēles
Pagatavošana
1
Nomazgājiet un nosusiniet liellopa fileju. Ar asu nazi smalki sakapājiet gaļu, rūpīgi noņemot visus nevajadzīgos taukus vai cīpslas.
2
Sakapājiet šalotes un kaparus. Sajauciet sakapāto gaļu ar šalotēm, kapariem un dižonas sinepēm. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
3
Veidojiet no gaļas maisījuma četras vienāda izmēra porcijas, katru izveidojot apaļā formā uz šķīvja.
4
Uz katras tartara porcijas uzmanīgi novietojiet pa vienam olas dzeltenumam.
5
Pasniedziet ar svaigi grauzdētām bagetes šķēlēm. Baudiet tūlīt pēc pagatavošanas.
6
Mmm...