Liellopa stroganovs ar kartupeļu biezeni attēls
Foto: Gemini

Liellopa stroganovs ar kartupeļu biezeni

cepu.lv

1st. 30 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Klasisks un sātīgs ēdiens, kas apvieno sulīgu liellopa gaļu krēmīgā mērcē ar maigu kartupeļu biezeni.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Liellopa stroganovs
500 g Liellopa gaļa
2 gab. Sīpoli
200 g Šampinjoni
200 ml Skābais krējums
1 gab. Sarkanā paprika
50 g Sviests
2 ēd. k. Milti
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Kartupeļu biezenis
800 g Kartupeļi
100 ml Piens
50 g Sviests
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sagriez liellopa gaļu plānās strēmelēs, sīpolus un sarkanos piparus gabaliņos, šampinjonus šķēlēs.
2
Uzkarsē pannu ar sviestu un apcep sīpolus līdz zeltainam tonim. Pievieno šampinjonus un cep, līdz tie ir mīksti.
3
Pievieno liellopa gaļu un turpini cept, līdz gaļa ir brūna no visām pusēm. Pievieno sarkanos piparus.
4
Pieber miltus un labi samaisi. Pievieno skābo krējumu, sāli un piparus. Samazini karstumu un ļauj sautēties 10–15 minūtes.
5
Tikmēr nomizo un sagriez kartupeļus, vāri sālsūdenī, līdz tie ir mīksti. Nokās un samaisi ar sviestu un pienu, līdz veidojas viendabīgs biezenis.
6
Pasniedz liellopa stroganovu ar kartupeļu biezeni, rotā ar svaigi sakapātām dillēm vai citiem zaļumiem.
7
Mmm...