Liellopa tartars ar olas dzeltenuma krēmu un vasabi mērci attēls
Foto: DALL-E

Liellopa tartars ar olas dzeltenuma krēmu un vasabi mērci

cepu.lv

55 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināts liellopa tartars, papildināts ar krēmīgu olas dzeltenuma krēmu un pikantu vasabi mērci, kas sniedz garšas ceļojumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Liellopa tartars
400 g Liellopa fileja
1 gab. Sīpoli
2 ēd. k. Kapāti kaperi
1 ēd. k. Dijon sinepes
pēc garšas Svaigi malti melnie pipari
pēc garšas Sāls
Olas dzeltenuma krēms
2 gab. Olas dzeltenumi
0.5 gab. Citrons
2 ēd. k. Olīveļļa
Vasabi mērce
1 ēd. k. Vasabi pasta
1 ēd. k. Sojas mērce
2 glāze/s Ūdens
Pagatavošana
1
Sākumā sagatavo liellopa fileju, smalki sagriežot to mazās kubiņos. Pievieno smalki sakapātus sīpolus, kaperus, Dijon sinepes, sāli un piparus. Viegli samaisi, lai sastāvdaļas vienmērīgi sajauktos.
2
Lai pagatavotu olas dzeltenuma krēmu, sakul olas dzeltenumus ar citrona sulu, pakāpeniski pievienojot olīveļļu, līdz veidojas viendabīga masa.
3
Vasabi mērcei sajauc vasabi pastu ar sojas mērci un ūdeni, līdz veidojas vienmērīga konsistence.
4
Uz šķīvja centrā veido tartara formu, izmantojot gredzenu vai vienkārši ar rokām. Apkārt tartaram liec olas dzeltenuma krēmu un vasabi mērci, veidojot dekoratīvu rakstu.
5
Pasniedz uzreiz, dekorējot ar svaigiem zaļumiem pēc izvēles.
6
Mmm...