Liellopa un biešu sautējums ar ceptiem kartupeļiem attēls
Foto: DALL-E

Liellopa un biešu sautējums ar ceptiem kartupeļiem

cepu.lv

2st. 15 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 1st. 30 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet bagātīgu liellopa gaļas un biešu sautējumu, kas lieliski papildināts ar krāsnī ceptiem kartupeļiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Sautējums
800 g Liellopa gaļa
3 gab. Bietes
2 gab. Sīpoli
2 gab. Burkāni
4 gab. Ķiploka daiviņas
1 l Liellopa buljons
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
1 tējk. Timiāns
Cepti Kartupeļi
1 kg Kartupeļi
3 ēd. k. Olīveļļa
1 tējk. Rozmarīns
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Sagriez liellopa gaļu vidēja lieluma gabalos. Nomazgā un nomizo bietes, burkānus un sīpolus, tad sagriez tos kubiņos.
2
Uzkarsē olīveļļu lielā katlā un pievieno liellopa gaļu. Apcep līdz zeltaini brūnai.
3
Pievieno sagrieztus sīpolus, ķiplokus un burkānus. Turpini cept vēl 5 minūtes.
4
Pievieno bietes, liellopa buljonu, timiānu, sāli un piparus. Samaisi un uzvāri. Samazini uguni un ļauj sautēties aptuveni 1 stundu, līdz gaļa ir mīksta.
5
Kamēr sautējums gatavojas, nomizo kartupeļus un sagriez garenos gabalos. Sajauc ar olīveļļu, rozmarīnu, sāli un pipariem.
6
Izklāj kartupeļus uz cepamplāts un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 30 minūtes vai līdz tie ir zeltaini brūni.
7
Pasniedz liellopa un biešu sautējumu kopā ar kraukšķīgiem ceptiem kartupeļiem. Mmm...